Parlamentul a reglementat interdicția pentru persoana constatată ca autor al unei agresiuni împotriva unui membru al familiei de a încasa alocația de stat pentru copii și încuviințarea încasării acesteia de către părintele sau persoana căruia/ căreia i s-a încredințat copilul spre creștere și educare sau la care s-a stabilit reședința acestuia.

Procedura prin care interdicția devine operațională este următoarea: interdicția se comunică imediat după instituire agenției județene pentru plăți și inspecție socială sau a municipiului București, după caz.

“Alocația este încasată de părintele/persoana beneficiar/beneficiară al/a măsurii de protecție pe durata valabilității ordinului de protecție și atât timp cât i-a fost încredințat copilul, sau în situația în care copilul are stabilită reședința la acesta/aceasta.” arată textul normativ.

Agresorii din familie au primit interdicție de a mai ridica alocațiile copiilor 1
sursa foto qbebe.ro

De asemenea legea clarifică cine și cât timp încasează alocația în cazul divorțului sau separării părinților ori a celor care au în grijă un copil:

“Alocația de stat pentru copii se plătește unuia dintre părinți pe baza acordului acestora, sau a convenției autentificate de notar public cu ocazia divorțului ori, în caz de neînțelegere, pe baza hotărârii judecătorești sau a ordinului de protecție emis de instanța judecătorească, părintelui/persoanei căruia/căreia i s-a încredințat copilul spre creștere și educare sau la care s-a stabilit reședința copilului. Alocația este încasată de părintele/persoana beneficiar/beneficiară al/a măsurii de protecție pe durata valabilității ordinului de protecţie şi atât timp cât i-a fost încredinţat copilul, sau în situația în care copilul are stabilită reşedinţa la acesta/aceasta.”

Link către fișa actului normativ:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19863

Mai citeste pe ComisiaJuridica.ro si despre Supraînălțarea trecerilor de pietoni, montarea indicatoarelor și semnalizarea rutieră se vor realiza fără autorizație de construcție a decis Camera Deputaților, for decizional. – Comisia Juridică, în viziunea unui membru al său (comisiajuridica.ro)