Halucinații juridice (dexonline.ro: „halucinație –„percepție denaturată a lucrurilor din realitate”)
Așa pot fi numite reacțiile reprezentanților PSD la refuzul Președintelui României de a o numi pe Olguța Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor!

1. halucinație PSD – deputat PSD Olguța Vasilescu „îi fac plângere penală Președintelui pentru abuz în serviciu” –
Comentariu: cum să faci plângere penală pentru că Președintele și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, analizând conform Constituției și jurisprudenței CCR candidatul propus de Prim Ministru pentru funcția de ministru al Dezvoltării Regionale?! D-na Vasilescu are, evident, o percepție denaturată a lucrurilor din realitate.
3 halucinații ale PSD după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat-o pe Olguța Vasilescu a treia oară în funcția de ministru 2

2. halucinație PSD – deputat PSD Cătălin Rădulescu „îl suspendăm o săptămână pe Președinte…și numim miniștrii”
Comentariu – în Constituție nu există instituția suspendării pe câteva zile a Președintelui (…fără convocarea referendumului . Prin urmare, dl. Rădulescu are o percepție denaturată a dispozițiilor constituționale.

3. halucinație PSD – deputat PSD „mergem la Curte pentru constatarea încălcării Constituției”.
Comentariu: PSD ar trebuie să sesizeze ridicolul situației în care se află în sensul în care respingerea candidatului la funcția de ministru al Dezvoltării Regionale a fost întemeiată de Președinte, gradual, pe elemente de legalitate, elemente care îi permit președintelui să analizeze de fiecare dată documentele prezentate și să respingă candidatura dacă constată neconcordanțe. În acest caz PSD are, evident, o percepție denaturată a situației din realitate.

Situația adevărată, din realitate, este că doamna Olguța Vasilescu nu corespunde postului de ministru al Dezvoltării Regionale…despre postul de vicepremier nici nu are rost să mai discutăm!