Parlamentul a dublat concediul de acomodare în cazul părinților care adoptă un copil. Concediul de un an a devenit concediu de doi ani 1
sursa foto freepik.com

Inițiatorul proiectului, deputatul Alin Ignat, a justificat necesitatea modificării legislative prin “aplicarea principiului constitutional privind egalitatea în fața legii” arătând că nu există diferențe între conținutul juridic al concediului pentru creșterea copilului (acordat în cazul copilului natural) și concediul de acomodare (acordat in cazul copilului adoptat).

Altfel spus nu exista o bază socială reală pentru discriminarea părinților adoptatori în raport cu părinții naturali.

Modificarea legislativă a intervenit asupra dispozițiilor art.50 alin.(1) din Legea nr.273/2004.

De la data la care legea va intra în vigoare, după promulgare, concediul de acomodare acordat părintelui singur sau unuia dintre soți în cazul familiei adoptatoare va fi de cel mult doi ani exact aceeași durată ca în cazul concediului pentru creșterea copilului.

Link către fișa actului normativ:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=20391

Mai citeste pe ComisiaJuridica.ro si despre S-a stabilit prin lege: Săptămâna conștientizării depresiei post-partum se va desfășura în septembrie – Comisia Juridică, în viziunea unui membru al său (comisiajuridica.ro)

Parlamentul a dublat concediul de acomodare în cazul părinților care adoptă un copil. Concediul de un an a devenit concediu de doi ani 2
sursa foto freepik.com