Lege pro-viață: Patronii de balastiere obligați să împrejmuiască exploatarea, să supravegheze zona și să semnalizeze pericolul de înec. Amenzi de zeci de mii de lei 4
sursa foto freepik, google.com

Lege pro-viață: obligă patronii de balastiere să împrejmuiască exploatarea, să supravegheze zona și să semnalizeze pericolul de înec. Amenzi de zeci de mii de lei

S-a adoptat reglementarea propusă de deputatul Sebastian Burduja, reglementare care poate salva zeci de copii și tineri de la înec.

Prin lege se instituie obligația pentru patronii de balastiere să ia măsuri care să reducă riscul de înec în lacurile care apar în urma exploatării de tip balastieră.
Astfel cei care exploatează extragerea de agregate minerale din ape au obligația:

– să împrejmuiască zona de exploatare a mineralelor;
– să supravegheze video sau cu pază, permanent, zona de șantier;
– să instaleze panouri de avertizare privind pericolul de înot.
Neluarea tuturor măsurilor de mai sus constituie contravenție.

Pentru neîmprejmuire si pentru nesupraveghere faptele sunt sancționate cu amendă de la 35.000 lei la 40.000 lei.

Pentru neinstalarea panourilor de avertizare a pericolului de înec amenda aplicabilă poate fi de la 25.000 la 30.000 lei.

Dacă neluarea măsurilor este săvârșită cu intenție (de exemplu nu se semnalizează pentru a nu atrage atenția că exploatația este ilegală) fapta va fi infracțiune.

Fișa actului normativ:
https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=20253

sursa foto freepik.com, google.com

Mai citește pe ComisiaJuridica.ro și despre:

Pedepse mărite pentru orice fel de publicitate făcută drogurilor, dar și pentru oferire, deținere sau trafic de droguri – Comisia Juridică, în viziunea unui membru al său (comisiajuridica.ro)

Lege pro-viață: Patronii de balastiere obligați să împrejmuiască exploatarea, să supravegheze zona și să semnalizeze pericolul de înec. Amenzi de zeci de mii de lei 5