Pedepse mărite pentru orice fel de publicitate făcută drogurilor, dar și pentru oferire, deținere sau trafic de droguri 4

Pedepse mărite pentru orice fel de publicitate făcută drogurilor. Sunt majorate pedepsele și pentru oferire, deținere sau trafic de droguri

Camera Deputaților a votat raportul Comisiei Juridice prin care se propune majorarea pedepselor pentru orice tip de reclamă făcută drogurilor.

Pedeapsa este de la 1 la 5 ani de închisoare (anterior pedeapsa era de la o lună la un an închisoare sau amendă).

Pedepse de la 3 la 10 ani sunt stabilite pentru cultivarea, producerea, experimentarea, deținerea, extragerea, prepararea, punerea în vânzare, distribuirea, cumpărarea oferirea de droguri (anterior pedeapsa era de la 2 la 7 ani închisoare).

În situația în care activitățile descrise mai sus se referă la droguri de mare risc pedeapsa aplicată va fi cuprinsă între 5 și 15 ani închisoare (anterior pedeapsa era de la 5 la 12 ani închisoare)..

Pedepse de la 5 la 15 ani sunt stabilite pentru introducerea sau scoaterea din țară, importul sau exportul, fără drept de droguri de risc (anterior pedeapsa era de la 3 la 10 ani închisoare).

Dacă faptele de mai sus au ca urmare moartea victimei pedeapsa va fi de la 15 la 25 de ani închisoare (anterior pedeapsa era de la 10 la 20 ani închisoare).

Propunerea legislativă a fost adoptată după ce a parcurs din nou procedura legislativă urmare a cererii de reexaminare adresată Parlamentului de Președintele României.

Dacă legea nu va fi sesizată la Curtea Constituțională, ea va parcurge procedura de promulgare după care va intra în vigoare.

Mai citește pe ComisiaJuridica.ro si despre:

Lege pro-viață: Patronii de balastiere obligați să împrejmuiască exploatarea, să supravegheze zona și să semnalizeze pericolul de înec. Amenzi de zeci de mii de lei – Comisia Juridică, în viziunea unui membru al său (comisiajuridica.ro)

Pedepse mărite pentru orice fel de publicitate făcută drogurilor, dar și pentru oferire, deținere sau trafic de droguri 5
sursa foto freepik, google.com