A fost pusă în procedură de consultare publică hotărârea de Guvern prin care urmează să se aprobe stema orașului Râșnov din județul Brașov. Proiectul de stemă a fost elaborat de specialiști și transmis spre competentă adoptare Guvernului de autoritățile locale.

Potrivit anexei la proiectul de hotărâre, cele trei flori din scut fac trimitere la tradiția locală a vechii așezări medievale Rosenau. În epoca medievală, în zonă se aflau numeroase tufe de flori de măceșe (rosa canina), care au dat numele săsesc al localității. Astfel în câmpul albastru al stemei se află 3 flori de măceși în culori naturale, roșu deschis. Aceste elemente se regăsesc și în stema medievală a Râșnovului.
Stema cu roze a orașului Râșnov în procedură aprobare în Guvern! 4

Scutul ce conturează stema conține o coroană murală de argint cu trei turnuri crenelate care are semnificația că stema aparține unei unități administrative teritoriale cu rangul de oraș, dar trimite cu gândul și la celebra cetate medievală a Râșnovului, un important obiectiv turistic al României.

Proiectul de hotărâre al Guvernului se află în consultare publică, urmând să intre în procedură de adoptare după data de 29 martie 2019.